JADŁOSPIS DZIESIĘCIODNIOWY
Samorządowy Klub Dziecięcy „Żółwik” w Mszadli Starej
DATA | NAZWA POTRAWY | SKŁADNIKI ALERGENNE | |
1. | 22.03.2021 Poniedziałek | 1 .Śniadanie: Płatki owsiane na mleku z płatkami migdałowymi/ płatki owsiane na wodzie z płatkami migdałowymi 2. Śniadanie: Pieczywo mieszane z serkiem śmietankowym, szczypiorek ,papryka, pomidor, herbata z cytryną 3.Obiad : Zupa z kapusty kwaszonej 4.Obiad: Pulpeciki z piersi kurczaka w sosie koperkowo – warzywnym z ryżem 5.Podwieczorek: Jabłko | mleko, seler, pieczywo, masło, płatki migdałowe, serek śmietankowy |
2. | 23.03.2021 Wtorek | 1.Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, płatki kukurydziane z musem owocowym 2.Śniadanie: Bułka wrocławska z dżemem, kakao, herbata z cytryną 3.Obiad : Zupa wielowarzywna z natką pietruszki 4.Obiad: Potrawka z piersi indyczej z kaszą jęczmienną, ogórek kwaszony 5. Podwieczorek: | Mandarynka mleko, seler, pieczywo, masło, śmietana |
3. | Środa 24.03.2021 | 1.Śniadanie: Kasza jaglana na mleku z rodzynkami / kasza jaglana na wodzie z rodzynkami 2.Śniadanie: Pieczywo razowe z serem twarogowym , masło, dżem, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną 3. Obiad: Zupa kalafiorowa 4. Obiad: Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, pora 5.Podwieczorek: Banan | mleko, seler, pieczywo, mąka, masło, ryba, jaja, bułka tarta, śmietana , ser twarogowy |
4. | Czwartek 25.03.2021 | 1.Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku z żurawiną/ płatki ryżowe na wodzie z żurawiną 2.Śniadanie: Pieczywo mieszane z jajkiem na twardo, masełkiem, bukietem warzyw , herbata z cytryną 3.Obiad: Zupa ogórkowa 4.Obiad: Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym 5.Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z sokiem jabłkowym | mleko, śmietana, mąka, seler, masło, makaron, pieczywo |
5. | Piątek 26.03.2021 | 1. Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku z rodzynkami /płatki jęczmienne na wodzie z rodzynkami 2. Śniadanie: Pieczywo razowe z serem żółtym, masło, miód, pomidor, papryka, szczypiorek, herbata z cytryną 3.Obiad: Zupa brokułowa 4.Obiad: Naleśniki z dżemem, herbata miętowa 5. Podwieczorek: Banan | mleko, masło pieczywo, jaja, seler, mąka, ser żółty, jaja |
6. | Poniedziałek 29.03.2021 | 1. Śniadanie: Płatki owsiane na mleku z płatkami migdałowymi / płatki owsiane na wodzie z pałatkami migdałowymi 2. Śniadanie: Pieczywo mieszane z pastą z tuńczyka i ogórka kiszonego, masłem, herbata z cytryną 3.Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem 4.Obiad: Gulasz mięsno-warzywny z kaszą gryczaną 5.Podwieczorek: Mandarynka | mleko, seler, pieczywo, śmietana, ryba , płatki migdałowe |
7. | Wtorek 30.03.2021 | 1. Śniadanie: Płatki jęczmienne z żurawiną /płatki jęczmienne na wodzie z żurawiną 2. Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem pomidorem, papryką, szczypiorkiem, serkiem śmietanowym, herbata z cytryną, 3.Obiad: Zupa porowa 4.Obiad: Łazanki z mięsem i kapustą 5. Podwieczorek: Jabłko | mleko, seler pieczywo, masło, śmietana, makaron, serek naturalny |
8. | Środa 31.03.2021 | 1.Śniadanie: Ryż na mleku/ ryż z cynamonem 2.Śniadanie: Pieczywo mieszane z wędliną własnego wypieku ,bukiet warzyw, herbata czarna z cytryną 3.Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej 4.Obiad: Jajko w sosie koperkowo-jogurtowym, ziemniaki, marchewka z groszkiem 5.Podwieczorek: Kisiel, wafelek ryżowy | mleko, masło, pieczywo, seler, jaja, jogurt naturalny |
9. | Czwartek 1.04.2021 | 1. Śniadanie: Zacierki na mleku z rodzynkami / zacierki na wodzie z rodzynkami 2. Śniadanie: Pieczywo mieszane z dżemem, serem żółtym , masłem, herbata z cytryną 3.Obiad: Zupa koperkowa 4.Obiad: Filet z kurczaka z ziemniakami surówka z buraczków czerwonych 5.Podwieczorek: Mandarynka | mleko, seler, masło, ser żółty, pieczywo, bułka tarta, jaja, śmietana |
10. | Piątek 2.04.2021 | 1.Śniadanie: Kasza manna na mleku z żurawiną /kasza manna na wodzie z żurawiną 2.Śniadanie: Bułka wrocławska z miodem, masłem, kakao, herbata z cytryną 3.Obiad: Zupa z soczewicy 4.Obiad: Kotlet rybny z ziemniakami , surówka z marchewki 5. Podwieczorek: Banan | mleko ,seler, pieczywo, masło jaja, mąka, ryba, bułka tarta |